Kamers

Zelf tegels zetten of laten doen?

 

Je zult niet de eerste zijn die zich afvraagt of zelf tegels zetten een optie is. Het is een klus die helemaal niet zo moeilijk lijkt, totdat je eraan begint. Echte tegelzetters hebben niet voor niets veel ervaring en weten precies hoe je de tegels op het juiste formaat ‘knipt’ en hoe dik ze de specie moeten aanbrengen. Het lastigste aan tegels zetten is misschien wel om de tegels volledig egaal (oftewel waterpas) te leggen. Dit wordt lastiger naargelang de tegels groter zijn. Als de ondergrond heel egaal is lukken kleine tegeltjes de meeste mensen nog wel, maar hele grote tegels zijn echt heel erg lastig om zelf te plaatsen. Deze zul je toch echt door een tegelzetter moeten laten zetten, anders heb je de kans dat ze allemaal scheef komen te liggen.

 

Tegels kopen inclusief zetten

De meeste mensen die een badkamer of wc opnieuw willen laten betegelen laten dit doen door dezelfde winkel als waar ze ze gekocht hebben. In veel gevallen kun je namelijk tegels kopen en ze door de experts van deze winkel laten plaatsen. Super handig, want op die manier hoef je niet op zoek naar iemand die dit voor je kan doen, en weet je bovendien zeker dat je niet teveel betaalt voor deze klus. Ondanks dat het een vrij specialistisch werkje is, is het namelijk lang niet zo duur om het uit te besteden. Tegelzetters werken doorgaans per uur, en als je iemand hebt die snel en professioneel werkt dan valt de prijs doorgaans reuze mee.

 

Waar koop je mooie tegels?

Winkels die tegels verkopen vind je werkelijk overal in Nederland. Dus of je nu vloertegels uit Zoetermeer wilt halen of uit een andere stad maakt niet uit. Even googelen en je hebt snel een geschikt adres gevonden. Informeer van tevoren even of ze ook goede tegelzetters in dienst hebben, zodat je zeker weet dat diezelfde winkel ze ook bij je thuis kan komen plaatsen. Dat scheelt je veel gedoe en het is ook het goedkoopst!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *